Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
21.11.14: Nogle forbrugere forsøger at tænke f.eks. fødevareproduktionens effekt på miljø og klima ind, når de køber ind. Men kan vi forvente, at øget efterspørgsel fra forbrugerne på bæredygtige varer ændrer verdens tilstand? Og er det i det hel taget forbrugerne, der skal redde verden? Centrale spørgsmål, som debatdag forsøgte at finde svar på.
Læs mere
20.11.14: Lehnsgaard Rapsolie på Bornholm og PureOil indgår et tæt samarbejde fra den 1. januar 2015. Det gælder et salgssamarbejde rettet mod detailhandlen, hvor PureOil står for salg og markedsføring af brands fra begge virksomheder.
20.11.14: For at øge mulighederne for samspil med fødevarevirksomheder forventer Aarhus Universitet at flytte sin fødevareforskning på Institut for Fødevarer til Agro Food Park i Skejby. Her er en lang række fødevarevirksomheder allerede ved at etablere sig, og Videncentret for Landbrug er ligeledes placeret her. Ifølge planerne skal Aarhus Universitet samle sine fødevareaktiviteter, der hidtil har haft hjemme i Foulum og Årslev, i Skejby i 2018.
21.11.14: Santa Maria, der er førende i Norden inden for smagstilsætning, er tæt på at nå sit mål om helt at eliminere palmeolie i deres produkter. Og senest i 2015 skal palmeolie i produktsortimentet i hele Europa være erstattet fuldstændigt af andre, mere sunde olier.
18.11.14: Stevia er på relativt kort tid gået fra at være ukendt til at være populært og købt i Sverige. Det naturlige og kaloriefri sødestof har på bare tre år etableret sig som et sundere søde-alternativ for de svenske forbrugere. Det viser en ny undersøgelse fortaget på vegne af den svenske virksomhed Granular AB.
19.11.14: For en godt en måned siden begyndte Danish Crowns afdeling i Herning at producere panerede varianter af svinekød, og det er ifølge slagterigiganten blevet en kæmpesucces. Faktisk har efterspørgslen vist sig så stor, at det allerede har været nødvendigt at udvide bemandingen.
19.11.14: Sammen med Cofoco har 7-Eleven udviklet en ny sandwich med frilandsgris og æg fra fritgående høns. Det betyder en høj grad af dyrevelfærd og sandwichen er derfor anbefalet af Dyrenes Beskyttelse som den første af sin slags i Danmark. Den ny ”frilandssandwich” vil være at finde i alle kædens 191 butikker.